پسته کله قوچی در مقایسه با انواع دیگر پسته، سر پسته بزرگتر و وزن بیشتری دارد.
پسته کله قوچی شور در رفسنجان و کرمان کشت می شود.
این پسته شباهت زیادی به پسته فندقی دارد اما در مقایسه با پسته فندقی دهانه باز و بزرگتری دارد.
این محصول دارای ارزش غذایی بالایی بوده و در افزایش تمرکز مغز و بینایی چشم انسان موثر است.
در این مطلب به بررسی پسته کله قوچ و مواد مرتبط با آن می پردازیم، با ما همراه باشید.
این نوع پسته یکی از پرطرفدارترین انواع پسته در بازار ایران است که در استان های مختلف کشور از جمله رفسنجان و کرمان کشت می شود.
زمان گلدهی این رقم پسته زودتر اتفاق می افتد اما بر خلاف تصور از نوع دیرگل پسته است.
برداشت این نوع پسته در اواخر شهریور ماه انجام می شود.
این پسته را حاجی شریفی نیز می نامند زیرا اولین بار توسط شخصی به نام حاجی علی شریفی در روستای دهنو رفسنجان کشت شد. این نوع پسته اندازه بزرگی دارد و به همین دلیل وزن بیشتری نیز دارد.
افزایش وزن این پسته باعث کاهش وزن آن شد که بر قیمت بالای آن تاثیر می گذارد. انس یعنی عدد در هر کیلو کمتر است چون درشت است.
این نوع درخت پسته رشد کمی دارد و برگ های کمی دارد، بنابراین میوه های آن بیشتر در معرض نور خورشید و آسیب های ناشی از آن است.
این پسته مغزی درشت دارد و شبیه پسته فندقی ولی در اندازه بزرگتر است. این پسته از نظر ظاهری گرد و چاق است.
رنگ پوست این پسته سفید تیره با گوشت سبز است.
پسته سر قوچ دارای فرورفتگی در پوسته است که رنگ آن با سایر قسمت های پوسته متفاوت است و استخوانی است.
این پسته در مقایسه با پسته فندقی، سوراخ باز بوده و کیفیت آن بالاتر است.
طعم این پسته بی نظیر است و روز به روز در بازارهای داخلی و خارجی طرفداران بیشتری دارد.
این نوع پسته نسبت به انواع دیگر شرایط رشد حساس تری دارد بنابراین باید در مراحل کشت به خوبی از آن مراقبت کرد.
اگر آب و مواد غذایی به ریشه درخت نرسد، پسته ریز و بی کیفیت تولید می شود.