همانطور که می دانید سیب زمینی درجه یک حاوی ترکیبات سمی به نام آلکالوئیدها (سولانین و چاکونین) است که از آن در برابر پاتوژن های مختلف موجود در طبیعت محافظت می کند.
در انسان، مصرف آلکالوئیدها می تواند با علائم مختلفی (احساس سوزن سوزن شدن در دهان، ناراحتی گوارشی، تعریق، اسپاسم برونش و غیره) مرتبط باشد.
زمانی که آلکالوئیدها به مقدار زیاد مصرف شوند، می توانند مسمومیت شدید ایجاد کنند که می تواند به سیستم عصبی مرکزی آسیب برساند.
هنگامی که محتوای آلکالوئید آنها زیاد باشد، سیب زمینی ممکن است رنگ سبز داشته باشد یا لکه های سبز نشان دهد.
پختن آلکالوئیدها را از بین نمی برد و زمانی که سیب زمینی در دمای بالا یا در نور نگهداری می شود غلظت آنها افزایش می یابد.
بنابراین مهم است که آنها را از رطوبت و نور دور نگه دارید، لکه های سبز را با دقت از بین ببرید یا اگر تعداد زیادی از این لکه ها وجود دارد، کل سیب زمینی را دور بریزید.
مواردی از حساسیت به سیب زمینی (خام یا پخته) عمدتاً در کودکان گزارش شده است.
این آلرژی ها می توانند علائم مختلفی ایجاد کنند، کم و بیش جدی. پاتاتین پروتئین مسئول این آلرژی ها است.
افراد مبتلا به آلرژی به لاتکس همچنین ممکن است به سیب زمینی (و همچنین سایر مواد غذایی مانند کیوی، موز و آووکادو) حساس باشند و بالعکس.
واکنشها متنوع هستند، از کهیر گرفته تا واکنشهای آنافیلاکتیک.
با توجه به جدیت بالقوه واکنش ها، هنگام مصرف این غذاها در افرادی که از قبل به آلرژن های لاتکس حساس هستند، باید مراقبت بسیار ویژه ای انجام شود.
برای تعیین علت واکنش به برخی غذاها و همچنین اقدامات احتیاطی توصیه می شود با یک متخصص آلرژی مشورت کنید.
سیب زمینی غذایی است که در سندرم آلرژی دهان دخیل است.
این سندرم یک واکنش آلرژیک به پروتئین های خاصی از طیف وسیعی از میوه ها، سبزیجات و آجیل است.
برخی از افراد مبتلا به آلرژی به گرده های محیطی را تحت تأثیر قرار می دهد و تقریباً همیشه قبل از آن تب یونجه وجود دارد.
بنابراین هنگامی که برخی از افراد مبتلا به آلرژی به ابروسیا سیب زمینی را خام می خورند (پختن معمولاً پروتئین های آلرژی زا را تجزیه می کند)، یک واکنش ایمنی می تواند رخ دهد.
این افراد احساس خارش و سوزش در دهان، لب ها و گلو می کنند.
علائم ممکن است ظاهر شوند و سپس ناپدید شوند، معمولاً در عرض چند دقیقه پس از خوردن یا تماس با غذای مزاحم.